aureolus agenda   besloten voorstellingen aureolus buitenshuis mecenaat recenties en pers entree en reserveringen postkaarten gezocht en gevonden contact en route gastenboek
 
aureolus
 
agenda
besloten voorstellingen
aureolus buitenshuis
mecenaat
recenties en pers
entree en reserveringen
postkaarten
gezocht en gevonden
contact en route
gastenboek
archief
links
 
 

Aureolustheater
Brookmanweg 4
7635 LE Brecklenkamp
Tel: 0541 229 593
E-mail: aureolus@hetnet.nl

 
 
 
 
 

Terug naar archief

Zondag 7 oktober om 15.00 uur

HORAN MET “MAZURTANGO”

Nee, Chopin heeft geen tango’s gecomponeerd en Buenos Aires is ook niet de hoofdstad van Polen. Maar de Poolse mazurka en de Argentijnse tango zijn beiden krachtig, hartstochtelijk, dramatisch of zelfs tragisch. Het is muziek die uit het leven is gegrepen. Natuurlijk waren de dansen, die Chopin en Piazzolla componeerden niet in de eerste plaats als dans bedoeld: de één danst met de voeten, de ander met de ziel of met beiden. Gitaar en bajan zijn twee heel intieme muziekinstrumenten: men plaatst ze teder op schoot en omarmt ze. Hun virtuositeit en enorme kleurenrijkdom maakt dit duo opwindend en veelzijdig.


Robert Horna studeerde gitaar in Wroclaw bij prof. P. Zaleski in Polen. Hij is een veelzijdig artiest, die soleert, Kamermuziek speelt, maar ook in philharmonische orkesten.

Piotr Rangno studeerde bajan bij prof. I. Wrobel in Wroclaw en bij prof. W.L. Puchnowski in Warszawa. Hij is winnaar van vele accordeonwedstrijden en speelde in meerder Concertgebouwen, o.a. in Amsterdam.

Gitaar: Robert Horna
Bajan: Piotr Rango
Entree: 15,- Euro

 

Terug naar archief