aureolus agenda   besloten voorstellingen aureolus buitenshuis mecenaat recenties en pers entree en reserveringen postkaarten gezocht en gevonden contact en route gastenboek
 
aureolus
 
agenda
besloten voorstellingen
aureolus buitenshuis
mecenaat
recenties en pers
entree en reserveringen
postkaarten
gezocht en gevonden
contact en route
gastenboek
archief
links
 
 

Aureolustheater
Brookmanweg 4
7635 LE Brecklenkamp
Tel: 0541 229 593
E-mail: aureolus@hetnet.nl

 
 
 
 
 

Terug naar agenda

ma. 1 juni: 15.00 uur:

“EEN ONVERWACHTE GAST”: DUO STOICA concert


RAZVAN EN ANDREA STOICA

Razvan Stoica, een jonge veelbelovende violist verzorgt samen met de pianiste Andreea Stoica een concert.Beiden zijn geboren te Boekarest.
Razvan Stoica (1986) werd geboren in een familie van musici. Zijn eerste vioollessen kreeg hij op 5 jarige leeftijd van zijn vader. Vanaf zijn zesde levensjaar bezocht hij het muziekgymnasium “George Enescu”in Bukarest. Sinds zijn vroegste jeugd speelt hij samen met zijn zus Andrea. Samen brachten zij meerdere CD’s uit. Vanaf 2005 studeerde hij aan het conservatorium in Amsterdam bij Prof. Ilya Grubert. Hij nam deel aan masterclasses bij Berent Korfker, Herman Krebbers, Theodora Geraeds, Ruggiero Ricci, Jaap Schroeder, Eugene Sarbu en Sherban Lupu. Razwan won een aantal belangrijke prijzen, waaronder het voorrecht vijf jaren achtereen een Stradivarius te mogen bespelen. De fraaie donkerbruine klank, die hij uit de viool weet te toveren is doordrenkt met een warmbloedige passie, die doet denken aan Roemeense volksmuziek.
De pianiste Andrea Stoica verwierf internationale erkenning zowel voor haar werk als soliste als ook voor haar begeleidend werk bij vooraanstaande kamermuziekensembles.

entree: € 15,-

Voor de biografie en meer informatie over Razwan kijk op: www.razvanstoica.com

Programma:
L. v. Beethoven
Sonata für Klavier und Violine Nr. 9 in a-Moll op. 47, Kreutzer-Sonate
W. A. Mozart Sonate B-Dur für Klavier und Violine KV 454
H. Wieniawsky Polonaise in D-Dur
F. Waxman Carmen Fantasie für Violine und Klavier

Terug naar agenda